Maffia | Swing 1920

Gengszter történet a 20-as évek stílusában, a korra jellemző zenékkel, táncokkal, ruhákkal.

A műsorban látható táncok: Lindy Hop, Charleston, Shag, Balboa.


Történet összefoglaló

Matrózok érkeznek a városba, ahol az első italozás közben kizsebelik őket a helyi mulató csábos hölgyei. A megszerzett összeget a kisváros maffiafőnökéhez viszik, mikoris az egyik csinos hölgy Kate, megtetszik Donnak a maffiafőnöknek, amit nem néz jó szemmel a maffiózó barátnője, Donna. Aki féltékenységből kitervelt csapdát készít Kate-nek, mintha az meglopta volna a Dont. A kijelölt végrehajtó a maffia legújabb tagja Ghino, aki – meglátva a gyönyörű Kate-t – képtelen elkövetni a gyilkosságot. Az első pillanattól vonzalmat érez iránta, s gyengeségében elereszti. A rettegő teremtés a helyi nyilvános házba menekül, ahol az örömlányok próbálják elrejteni. Mindeközben a szerelmes Ghino visszatér a Donhoz, s jelenti: megtette amit kellett, megölte a lányt. Bizonyítékul megmutatja a rózsát, amit a „halott” lánytól vett el. Minden megoldódott – vagy mégsem… Egy másik fiatal maffiózó, a szépfiú éppen a kuplerájban múlatja idejét, és meglátja a rejtőzködő fiatal lányt. Hidegvérrel ráncigálja a Don elé, leleplezve ezzel a két ifjú szerelmest – valamint társa Ghino gyengeségét. A teljhatalmú gengszter véres leszámolásra készül, és a pisztoly eldördül.


Első szín | Kikötő

Matrózok érkeznek, hosszú szolgálat után először tölthetik száraz földön az éjszakát. Mindjárt a kikötőben találkoznak néhány csinos hölggyel, akikkel belevetik magukat az éjszakai életbe. A hosszú este folyamán a lányok teljesen elbűvölték a matrózokat. Frissen szerzett varázsukat kihasználva megszabadítják a derék tengerészeket értékeiktől, nehezen megszerzett fizetésüktől. Ám az egyik matróz zsebe még dagad a rengeteg pénztől. A nyirkos mólón pityókásan fekve könnyű célpont Kate-nek, az igéző hölgyek legbátortalanabbikjának. Kate vonakodva közelíti meg áldozatát, aki az első érintésre magához tér. Dulakodni kezdenek, de Kate szerencséjére egy ismeretlen férfi érkezik segítségére. Könnyedén elintézi a részeg fehér egyenruhást, majd felsegíti a földről a riadt tolvajlányt. Mikor egymásra néznek kettejük vonzalma egyértelművé válik.


Második szín | Bár

A lányok és az újdonsült hős a közeli bárba indulnak, ahol már várja őket és aznapi zsákmányukat a Don. Miután mindenki átadta szerzeményét, bemutatják az Újfiút a főnöknek. Bátor tette miatt bandataggá válik, bár a Don még bizalmatlan vele szemben. A kibővült csapat megünnepli legújabb tagját. A Donnak feltűnik Kate szépsége, ezért nem szán elég figyelmet szíve hölgyére, Donnára.


Harmadik szín | Kikötő

A nagy mulatság közepette elfogyott a bárban az alkohol, ezért a Don és a smasszerei elindulnak a kikötőbe utánpótlásért. Találnak is egy őrzött rakomány whisky-t. Az őröktől gyorsan megszabadulnak és elrabolják a több ládányi italt. A szeszcsempészek nem tudnak ellenállni zsákmányuknak és részegen álomba merülnek. A kikötő zsebesei közül az egyik úgy gondolja, hogy jó ötlet kirabolni az alvó bandát A megszerzett zsákmánnyal a bárba menekül, rossz helyre, épp a maffiózók főhadiszállására. A smasszerek felébrednek, miután észreveszik, hogy kirabolták őket, megalázottan visszamennek a bárba.


Negyedik szín | Bár

A Don felismeri a tömegben a zsebtolvajt és kegyetlen bosszút állnak rajta. A sikeres szeszcsempészet és tolvajverés után vidáman mulatják az időt, ám Donnának egyre kevésbé tetszik Don Kate iránt érzett vonzalma. A bárba vetődik egy hamiskártyás, aki megpróbálja becsapni a smasszereket, de lebukik. Minden eddigi szerzeménye a nehézfiúk kezébe kerül. A smasszerek a Donnak adják a hamiskártyástól könnyen megszerzett pénzt, aki nem hajlandó megosztani szíve hölgyével. Hála a női praktikáinak mégis sikerül megkaparintania a pénzt, ám szerzeményét arra használja fel, hogy befeketítse Kate-et ura előtt. Elhiteti mindenkivel, hogy Kate ellopta tőle a vagyont. A Donnak nincs más lehetősége, keményen meg kell büntetnie a lányt és, hogy az Újfiú hűségét bizonyítani tudja, vele öleti meg.


Ötödik szín | Kikötő

Az Újfiú magával vonszolja Kate-et a kikötőbe, de nem tudja végrehajtani a parancsot, szabadon engedi a szerelmét. A lány hálából egy rózsát ad a fiúnak és szétválnak. A fiú elindul vissza a Donhoz, hogy hazudjon neki tettéről, a lány megpróbál menedéket találni a kikötői ribiknél. A Madamnak megtetszik Kate, befogadja őt a könnyűvérű lányai közé. Sajnos ez a rejtekhely nem elég jó Kate-nek, mert az egyik smasszer épp itt szeretne szórakozni. Azonnal felismeri a lányt, ezért magával vonszolja, hogy bebizonyítsa, hogy még él.


Hatodik szín | Bár

Eközben a bárban az Újfiú azt hazudja, hogy megölte Kate-et és a lánytól kapott rózsával próbálja igazolni tettét. Épp mikor mindenkit meggyőzött igazáról, megérkezik a smasszer az élő Kate-tel. A hazugság miatt a Don és az Újfiú közti feszültség a tetőfokára hág. Összecsapnak és a kavarodásban a Don véletlenül meglövi Kate-t… A lövés hallatára rendőrök lepik el a bárt, megbilincselnek mindenkit, kivéve az Újfiút, aki valójában rendőr és az ő segítségével sikerült leleplezni ezt a maffiát.